Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első ízben tartott közös gyakorlatot az indiai és Japán haditengerészet

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. június 10. 20:27

India és Japán első ízben tart közös haditengerészeti gyakorlatot. A gyakorlat első manővereire a Japán-tengeren került sor június 9-10-én.

Az indiai haditengerészetet négy hadihajója – egy romboló, egy fregatt, egy korvett és egy támogató hajó – képviselte. Japán két rombolót irányított az öbölbe a haditengerészet légierejének támogatásával.

Idén még egy gyakorlatot rendeznek a két ország részvételével, amikor is japán hadihajók indiai kikötőkbe történő behajózását gyakorolják.
A közösen végrehajtandó gyakorlatokról Arakaparambil Kurian Antony indiai védelmi miniszter 2011 novemberében, Japánban tett hivatalos látogatása során született megállapodás.

Információk szerint India és Japán a közös gyakorlatok mellett tervet dolgoz ki a védelmi ágazatok együttműködésének lehetőségeiről. Ezen kívül megvitatják a háromoldalú katonai együttműködést az Egyesült Államokkal.
Februárban adott ki az indiai védelmi minisztérium tájékoztatást a tervezetről, mely szerint Burjátia területén közös orosz-indiai szárazföldi hadgyakorlatot tartanak, „Indra-2012" elnevezéssel.

</p>
<p>„Indra-2010” – Egy támadás szimuláció</p>

„Indra-2010" – Egy támadás szimuláció