Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emelkedett hangulatú ünnepi műsor a győri laktanyában

Szöveg: Andor Tamás mk.õrnagy |  2010. január 25. 12:25

A 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred ünnepi állománygyűlést tartott a Magyar Kultúra Napján. Az ezred Művelődési Otthonában a Honvéd Kulturális Egyesület támogatásával, valamint a Pápa és Vidéke Honvéd Kulturális Egyesület közreműködésével emlékeztek meg e jeles napról.

A Himnusz eléneklése után, a parancsnok köszöntőjét követően Matusz Márk hadnagy ünnepi beszédében világított rá az ünnep hátterére. Beszédét a televízió képernyőjéről és a méltán népszerű Cotton Club Singers együttesből, valamint a Csillag születik című műsorból ismert Végvári Eszter színművésznő, illetve Gosztola István Pro Cultura-díjas előadóművész műsora következett, amiben jól ismert musicalrészletek, valamint magyar költők versei hangoztak el. A győri tüzéreknek emelkedett hangulatú, méltó ünnepi műsorban volt része.
Varga tábornok az alakulat életét megörökítő könyvek átadásával mondott köszönetet a művészeknek a műsorért. Kerecsényi Zoltánt, az Egyesület elnökét, műsorszervezőt egy skarlátpiros barettsapkával ajándékozta meg. Ezt követően előléptetésekre került sor, majd Marcsa Györgyné százados jutalmat, Balázs Albert zászlós pedig dísztőrt vehetett át 50. születésnapja alkalmából.

A Szózat elhangzása után az aulában az ezred állományába tartozó Tunyogi Bálint főtörzsőrmester és alkotótársai által rendezett kamara-kiállításon székesfehérvári festők változatos témájú olajfestményei, illetve akvarelljei mellett Tunyogi Bálint képeit tekinthették meg a jelenlévők.

1595895949
1595895950