Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékfutás a logisztikus katonáért

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. március 13. 7:46

Március 4-én már két éve annak, hogy Sárközi Attila tizedes személyében, hosszan tartó betegség után egy kiváló katonát veszített el az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred. Március 11-én az ő emlékére rendeztek futást a kaposvári alakulatnál.

A mindössze 39 éves fiatalember 2019. március 11-én töltötte volna be negyvenedik életévét. Mindenki dolgos, tisztelettudó katonaként ismerte, akinek az élete részét jelentette a sport, elsősorban a futás. Tiszteletére azóta a születésnapján minden évben emlékfutást rendeznek a kaposvári alakulatnál szolgáló kollégái és bajtársai, ahogy tették azt az idei esztendőben is.

Emlékfutás_Boconádi (1)

A laktanya területén, az emlékére ültetett fánál Székely Attila főhadnagy, református lelkész mondott beszédet, majd Sárközi tizedes nevével ellátott emléktáblánál a résztvevők koszorúzással fejezték ki tiszteletüket a sportoló, a szeretett kolléga előtt. Életében számtalan futóversenyen és kihíváson vett részt, nem egyszer az aranyéremmel távozva. Kitartásával, teljesítményeivel és elért eredményeivel mind a katonák, mind a civilek tiszteletét kivívta.

„Megyek, futok egy Boconádist!” – ez az a mondat, ami szállóigévé vált a kaposvári logisztikusok körében. Természetesen először senki nem értette, mi köze az alakulat nevének a futáshoz, de Attila a későbbekben elárulta: 64 kört fut a 400 méteres pályán.

Emlékfutás_Boconádi (4)

Ezen a napon bárki teljesíthette ezt a távot, illetve kevesebbet is, kinek mennyi fért bele, a hangsúly a futáson volt. Ezért az eddig lezárt sportpálya megnyitotta kapuit minden katona és honvédelmi alkalmazott előtt. A bemelegítést követően a futást - a vírus okozta veszélyhelyzet miatt bevezetett szabályokat betartva - mindenki egyénileg teljesítette.

A negyven indulóból hatnak sikerült a 64 kört teljesítenie, azaz „futni egy Boconádist”.

Címkéksport