Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes együttműködés

Szöveg: kormany.hu |  2011. február 16. 13:34

Az MH Nemzeti Támogató Elem – Afganisztán második váltásának tagjai, a többi nemzet katonáival együtt, épület-felújítási munkát végeztek február elején. A feladatok között szerepelt az épületek körüli HESCO-bástyák megerősítése, a pihenőhelyiség kulturált klubbá alakítása, illetve annak alkalmassá tétele a delegációk fogadására is. A műholdon keresztül érkező otthoni televízióadások vételi lehetősége is megoldódott.

A helyiség elektromos hálózatának teljes felújítása mellett a megfelelő szellőző-, légkondicionáló- és fűtésrendszert is kialakították a katonák.

Ezzel párhuzamosan az MH NTE Afganisztán állománya, a lakóhelyeként szolgáló sátor körül megerősítette és egyben komfortosabbá is tette a környezetét – a biztonságot nyújtó homokzsákfal átépítésével.

A munkálatokban a német Bundeswehr, az amerikai US Army, illetve a belga és a horvát hadsereg katonái nyújtottak segítséget. Az eredményes és sikeres együttműködést az MH NTE Afganisztán személyi állománya, a közreműködőkkel együtt egy jól sikerült bográcsozással ünnepelte meg.

(Szöveg és fotó: MH NTE – Gyuricskó Róbert százados, Bognár Tibor főtörzsőrmester, Szűcs András zászlós)