Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes győri „amazonok”

Szöveg: Kurucz Anikó hadnagy | Fotó: MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, 5 Fegyver Kupa |  2023. március 23. 9:22

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred három katonahölgye is indult a Mária Főhadnagy Emlékverseny – 8. Nőnapi Amazon Kupáján.

gyor7

Az 5 Fegyver Kupa Rendészeti Lövész Egyesület szervezte versenyt az idei évtől nevezik Mária Főhadnagy Emlékversenynek, emléket állítva így Lebstück Mária honvéd huszár főhadnagynak (1830–1892), aki az 1848/49-es szabadságharc alatt számtalan hőstettet hajtott végre. A női öltönyt felcserélte az egyenruhával, fegyvert ragadott és Károly álnéven harcolt a békéért és szabadságért. Ahogy Mária főhadnagy a szabadságharc idején bizonyította erejét, bátorságát, úgy 175 évvel később, a jelenkor katonanői is meg akarták mutatni, milyen jól bánnak a pisztollyal. A 61 kiváló lövő összesen öt kategóriában – köztük a „honvédségi hölgy” kategóriában – mérhette össze tudását és felkészültségét.

A nőnapi verseny négy pályán 53 lövéssel, nehezített, életszerű szituációs feladatokkal zajlott. A győri „amazonok” beszámolója alapján a verseny nagy kihívást jelentett nekik, keményen kellett küzdeni az erős mezőnyben.

Végül Szabó Szilvia százados kategóriájában 3. helyen (összetettben a 21. helyen), Kustyán Eszter szakaszvezető 4. helyen (összesítettben a 29. helyen), Juhász Éva főtörzsőrmester pedig a 6. helyen (összesítettben a 38. helyen) végzett.

Címkéksport