Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményesen zárult a nemzeti CREVAL ellenőrzés a felderítőknél

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 8. 11:25

Az MH Közepes Lövészdandár részére felajánlott ISR felderítő zászlóalj felkészülését elősegítendő, helyzetértékelő ellenőrzést tartottak az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél.

20211207-MH24-creval (1)

Az úgynevezett „CREVAL” (Combat Readiness Evaluation of Land Headquarters and Units) a NATO Szövetséges Európai Főparancsnokság által meghatározott program, amit a szövetségbe felajánlott erők harci képességeinek, illetve harckészültségének megközelítőleg valós körülmények közötti felmérése és értékelése céljából vezettek be a szárazföldi csapatok vonatkozásában.

A Magyar Honvédség NATO szövetséges elkötelezettségéből fakadóan ezért - a CREVAL előírásainak megfelelően - képesség-ellenőrzést hajtottak végre november 30-án a felderítő ezrednél.

20211207-MH24-creval (2)

Az MH Közepes Lövészdandár részeként felajánlott ISR (Intelligence, surveillance, reconnaissance – hírszerző, megfigyelő, felderítő) zászlóalj nemzeti CREVAL-ján az okmányokat és a terveket ellenőrizték a Debrecen helyőrségi Kossuth Laktanyában. Mindennek célja az volt, hogy reális képet kapjanak és meghatározzák a szükséges feladatokat a jövő év második felében végrerhajtandó NATO CREVAL ellenőrzés előtt.

Az ISR zászlóalj ellenőrzése eredményesen zárult, a bizottság hibát vagy hiányosságot nem tárt fel. A felkészülés ezért a tervezett ütemben zajlik tovább a 2022. novemberi NATO CREVAL ellenőrzésig.

20211207-MH24-creval (3)
Címkékfelderítő