Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló az együttműködés a két fél között

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Nagy Gábor |  2021. december 8. 10:37

A közös célok megvalósítása érdekében kötött együttműködési megállapodást a szolnoki székhelyű MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK), valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) december 7-én, kedden, Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban.

MH BTKK-ROKK (6)

A megállapodást Kiss Róbert ezredes, az MH BTKK parancsnoka és dr. Bak Sándor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a ROKK igazgatója írta alá.

A két szervezet együttműködése nem újkeletű, hiszen több mint húsz éve segítik egymás munkáját: előadókat, alájátszókat, illetve részvételi lehetőséget biztosítanak a másik képzésein. Céljuk pedig az, hogy egymás támogatásával még hatékonyabbá tegyék alapfeladataik ellátását.

MH BTKK-ROKK (2)

Az aláírást megelőzően dr. Bak Sándor rendőr ezredes bemutatta a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központot, beszélt a felépítéséről és működéséről. Ezt követően Stelmach László rendőr alezredes a Külszolgálati és Béketámogató Osztály által szervezett képzésekről, valamint a rendőrség missziós szerepvállalásáról és a missziók során a Magyar Honvédséggel való együttműködésről beszélt a képzések, a közös műveletek, a logisztika, valamint az egészségügyi támogatás területein.

Az aláírást követően az MH BTKK munkatársai megtekintették az auditóriumot, az imaszobát és látogatást tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában.