Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelés és feladatszabás a vegyivédelmi zászlóaljnál

Szöveg: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. április 21. 7:17

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál, Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője.

évértékelés_MH_93_PSVVZ (3)

Miklovich János ezredes, az alakulat parancsnoka – a 2021-ben elvégzett feladatokat értékelve – hangsúlyozta a gyakorlatok és kiképzések szükségességét és hatékony végrehajtását, kiemelten azokat, ahol éles mérgező harcanyagokat használnak. Az alakulat alapfeladatai mellett kiválóan helyt állt Magyarország határain és a fertőtlenítési feladatokban is.

Dr. Lippai Péter dandártábornok először a Magyar Honvédség parancsnokának elismerését tolmácsolta az állomány felé. Elmondta továbbá, hogy a vegyivédelem fontossága előtérbe került az előző években, és hangsúlyozta, hogy a zászlóaljnak jól felkészült szaktisztjei és állománya van. „Az egyik legkomolyabb fokmérő az alakulat elmúlt évek koronavírus-járvány okozta feladataiban való részvétele és a többi alakulatnál lévő ABV csoportok fertőtlenítésre való kiképzése volt, amit kiválóan hajtottak végre” – zárta beszédét a tábornok.

Miklovich János ezredes megköszönte az elöljáró előző évi támogatását és biztosította arról, hogy a zászlóalj részére meghatározott feladatokat maradéktalanul végre fogja hajtani.