Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétel Szolnokon

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2021. november 12. 15:11

Huszonhat, alapkiképzését teljesítő katona tette le az esküt november 12-én, pénteken, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis laktanyájában. A katonák öt alakulatnál kezdik meg szolgálatukat.

TOT_2757

Sikeresen teljesítve az alapkiképzést, huszonhat katona tett esküt pénteken a szolnoki Ittebei Kiss József hadnagy laktanyában. Az eseményen rész vett dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, Pécsvárady Szabolcs ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnokhelyettese, valamint Hajnal István ezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka is.

TOT_2945

Az eskü szövegének elhangzása után Pécsvárady Szabolcs ezredes köszöntötte a Magyar Honvédség új katonáit. Mint mondta, a hadsereg egyik legnagyobb ereje éppen abban rejlik, hogy mindenki egyenlő esélyekkel, ugyanolyan körülmények között kezdi le a karrierjét, és csak a saját munkáján és kitartásán múlik, hogyan építi fel azt. Hangsúlyozta: a Magyar Honvédségben bármit el lehet érni, a hadsereg mindenben segíti és támogatja a katonákat, de cserébe 100 százalékos teljesítményt vár el tőlük. Az eskün jelenlévő hozzátartozóknak az ezredes megköszönte az eddigi támogatást, egyben arra kérte őket, a jövőben is biztosítsák a katonák nyugodt családi hátterét, hiszen az egyenruhás és a civil élet közötti egyensúlyt csak az képes megteremteni.

A frissen felesküdött katonák öt alakulatnál, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, a az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél, valamint az MH Katonai Rendészeti Központnál kezdik meg

Címkékeskü