Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ki, ha nem én, mikor, ha nem most?”

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Nagy Gábor |  2021. november 12. 15:30

Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is részt vett a 9. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) nemzetközi hetének zárórendezvényén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban november 12-én, pénteken.

ÖVAT_zárás (1)

„Megtiszteltetés, hogy itt lehetek és az elmúlt egy hetet önökkel együtt zárhatom le” - köszöntötte a megjelenteket Kaszab Zoltán főtörzszászlós. Kiemelte: köszöni mind a magyar altisztek, mind a külföldről érkezett vendégek közös munkáját. „Önök olyan beosztásokba kerülnek, ahol képesek lesznek a jó irányba befolyásolni a beosztottjaik munkáját, s erre fel is készültek most” – fogalmazott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

„Számomra és az egész Magyar Honvédség számára fontos kérdés, hogy miként fejlődik a magyar altiszti kar” - emelte ki Mihócza Zoltán altábornagy. A tábornok hozzátette: „az elmúlt egy hét is segít szilárd alapot adni a ránk váró kihívások megoldásához. A világ változóban van és nekünk megfelelő alkalmazkodóképességgel kell követni ezeket a változásokat. Ezért kérek mindenkit, használja az itt megszerzett tudását, a kidolgozott és begyakorolt eljárásokat katonai karrierje következő állomásain is.”

ÖVAT_zárás (4)

Mihócza altábornagy az alkalmazkodó- és a túlélőképesség mellett a felelősségvállalás szerepét is hangsúlyozta. Mint kiemelte: a vezető tevékenységének alapvető kérdése a „Ki, ha nem én, mikor, ha nem most?” – hiszen ő lesz az, akinek támogatnia, vezetnie kell a beosztottjait. Mint hozzátette: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtásával új fegyverek, eszközök, járművek érkeztek és érkeznek. „De ahhoz, hogy ezekkel harcolni is lehessen, megfelelő kiképzéseket is végre kell hajtani, beleértve a kiképzők kiképzését is. Ehhez fontos a más országokból érkezett barátaink segítsége is, hiszen, ha kell, vállt-vállnak vetve, közösen fogunk harcolni” - emlékeztetett Mihócza altábornagy.

A rendezvény zárásaként emléktárgyak és oklevelek átadására került sor.

Kapcsolódó cikkek