Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétellel zárult az alapkiképzés Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. június 13. 18:19

Hathetes alapkiképzésük befejeztével negyvenegy honvéd tett ünnepélyes katonai esküjét Veszprémben, június 10-én, pénteken.

Veszprém_eskü (7)

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központhoz (MH LMVIK) bevonult újoncok májusban kezdték meg alapkiképzésüket. Az ünnepélyes katonai esküt megtekintette Farkas Gyula ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség főnöke és Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka is.

Barta Sándor ezredes, a központ törzsfőnöke köszöntőjében elmondta: „egy katona életében kevés felemelőbb élmény van, mint az, hogy akár a minden ember számára legdrágább kincs, az élet feláldozását is magába foglaló fogadalmának megtételével, felesküdjön a hazájára és népére. Felemelő, mert elöljárói és bajtársai előtt teheti meg mindezt, felkészültségének és elhivatottságának tanújelét adva.”

„Legyenek büszkék arra a szolgálatra, ami önök előtt áll. Munkájukat végezzék büszkén, méltóságteljesen és szerényen. Legyenek szigorúak, követelmény-támasztóak, mindenben legyenek következetesek. Legyenek továbbá példamutatóak és emberségesek. Mutassanak példát bajtársaiknak, a nemzetnek hazaszeretetből, a haza iránti elkötelezettségből és hűségből” – szólt az újoncokhoz a törzsfőnök.

Veszprém_eskü (6)

Az ünnepségen a kiképző állományban nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége és példamutató szolgálatteljesítése elismeréséül, az MH LMVIK parancsnoka által adományozott csapatérmet Nagy Zsolt zászlós vehette át Barta Sándor ezredestől.

A veszprémi alakulathoz a tervek szerint legközelebb augusztusban érkeznek alapkiképzésre olyanok, akik az esküt tett katonák nyomdokaiba szeretnének lépni.