Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Észak-Korea határán zuhant le egy dél-koreai harci gép

Szöveg: JETfly |  2008. április 10. 7:07

A Koreai Köztársaságban (Dél-Korea) április 7-én hétfőn lezuhant az ország légierejének egyik RF–4C típusú felderítő repülőgépe. A repülőgép kétfőnyi személyzete, egy százados és egy hadnagy, akik nevét nem hozták nyilvánosságra, sikeresen katapultált. Mindkettőjüket kórházba szállították megfigyelésre, egyikük az arcán szenvedett sérüléseket.

A repülőbaleset a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) határvidékén, Gangwon tartomány hegyvidéki területe felett történt. A Dél-koreai Légierő képviselőjének elmondása szerint a repülőgép helyi idő szerint 9 óra 40 perckor tűnt el a radarok képernyőjéről, mindössze 25 perccel a felszállása után. A repülőbaleset oka egyelőre nem ismert. A baleset helyszínére szakértői csoportot küldtek, amelynek feladata a körülmények tisztázása.

A Dél-koreai Légierő állományában 1990-ben kerültek rendszeresítésre az RF–4C típusú repülőgépek, amelyeket a McDonnell Douglas konzorcium az F–4 Phantom alapjain fejlesztett ki. Dél-Korea 23 darabot vásárolt a típusból.