Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Merényletet terveztek a szerb különleges ügyész ellen

Szöveg: FH/honvedelem.hu |  2008. április 10. 7:13

Merényletet terveztek a szerb különleges ügyész ellen. Vladimir Vukcsevicset, a háborús bűncselekmények ügyében illetékes szerbiai ügyészség vezetőjét a boszniai Szerb Köztársaság állambiztonsági szolgálatának volt tagjai és a 40 éves börtönbüntetését töltő Milorad Ulemek Legija valamikori munkatársai ölték volna meg. Az ügyészségen megerősítették a fenyegetettség hírét.

A tanú szerint őt magát is hívták, vegyen részt a jól fizetett akcióban. Megnevezett két személyt is, akikről a későbbi nyomozás során kiderült, hogy a boszniai Szerb Köztársaság állambiztonsági szolgálatának a tagjai voltak, jelenleg pedig „a szervezett bűnözés láncolatának fontos tagjai".

A februárban az ügyészségen kihallgatott tanú szerint Vukcsevics mellett merényletet terveztek a jelenlegi szerb kormánynak még két rangos tisztségviselője ellen. A szerb rendőrség és a titkosszolgálat nyomozást indított az összeesküvés teljes felderítésére.

Bruno Vekarics, a háborús bűncselekményekkel foglalkozó ügyészség szóvivője aggodalmának adott hangot a gyakori fenyegetések miatt, és kijelentette: „amit a Blic ismertet, nagyobbrészt megfelel a valóságnak".