Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Európába érkezik a dél-koreai légierő bemutató köteléke

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2022. június 2. 14:50

A tervek szerint ezen a nyáron több nemzetközi légibemutatón – többek között európai helyszíneken – is részt fog venni a dél-koreai légierő bemutató köteléke, a Black Eagles.

rokaf_t-50_black_eagles-3

A dél-koreai Yonhap hírügynökség értesülése szerint a Black Eagles határon átnyúló körútja az Egyesült Királyságban kezdődik, ahol július 9-22. között részt vesznek a Southport Air Show-n, a Royal International Air Tattoo-n és a Farnborough Air Show-n, a dél-koreai repülést népszerűsítő katonai diplomácia részeként (a jelzett események hivatalos oldalain még nem szerepelnek).

A bemutató kötelék nyolc darab T-50B szuperszonikus oktatórepülőgéppel repül, amely a dél-koreai KAI repülőgépgyár csúcsterméke. A KAI jelenleg közép-európai vásárlókat céloz meg T-50 sugárhajtású repülőgépével, amelyet FA-50 néven könnyű harci változatban is gyártanak.

black_eagles-2

„Elsősorban új piacok keresése a célunk Közép-Európában az FA-50 számára, mivel az új hidegháborús struktúra a közelmúltban a védelmi kiadások növekedését hozta a világ számos részén” – mondta a KAI képviselője a 2022-es pozsonyi Nemzetközi Védelmi Kiállításon.

A Nagy-Britanniába tett „kirándulás” után a csapat további 13 országot tervez meglátogatni, köztük Lengyelországot, Szlovákiát, Egyiptomot és a Fülöp-szigeteket. A becslések szerint 20 000 kilométert tesznek meg, mielőtt hazatérnének.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika