Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Európából érkezhet rendelés a Super Tucano-ra?

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2021. április 20. 8:22

Már egy ideje lehet arról olvasni a repülős felületeken, hogy Portugália keresi 2018-ban nyugdíjazott Alpha Jet flottájának utódját: egyik opció erre úgy tűnik az Embraer EMB314 Super Tucano lehet.

portugal_embraer_super_tucano

A brazil gyártó kiképző- és könnyű harci repülőgép típusát 2020 novemberében kapták lencsevégre a Monte Real légibázison, mely bemutatkozó látogatáson vett részt Portugáliában. Ez természetesen nem jelent még konkrét elköteleződést az Embraer felé, viszont találgatások alapjául szolgál főként azért, mivel Portugália vásárolt a brazil gyártó KC-390-es többfeladatú szállító repülőgépéből is öt darabot.

A Super Tucano mellett Portugália a PC-21-es és a T-6A Texan II kiképző repülőgépeket is esélyesnek tarthatja a három éve kivont Alpha Jet-ek helyére. A napokban egyébként újabb források számoltak be arról, hogy hamarosan bejelenthetik a portugál Super Tucano beszerzést (minimum 10 darabot említenek), melynek eredményeként Portugália lehet az első európai NATO tagország, mely vásárolt a brazil típusból.

Az alábbi, friss videóban a Fülöp-szigetek részére leszállított Super Tucano-k láthatóak:

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika