Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Év eleji ezredsorakozó

Szöveg: dr. Markovics Zita százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. január 13. 10:12

Megtartották az idei év első sorakozóját az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél, az Irinyi János laktanyában.

HTHE_ezredsorakozó (3)

„Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet” - Bethlen Gábor egykori erdélyi fejedelem gondolatával kezdte Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka az év első ezredsorakozóját. „Ennek szellemében kell választ adnunk az év kihívásaira, teljesítenünk feladatainkat” - mondta. „Az, hogy ilyen nagy létszámban állunk itt, az önök érdeme. Mindent megtesznek egészségük megőrzéséért, figyelnek egymásra, betartják és betartatják a járványügyi óvintézkedéseket. Ezt is, és az ünnepek idején végzett munkájukat is köszönöm” – tette hozzá az ezredes.

Az alakulat parancsnoka ugyanakkor arra is felhívta katonái figyelmét, hogy ebben az évben is maradnak a többletfeladatok, helyt kell állni a határon, a kórházakban, miközben az ország területén talált robbanótestek száma továbbra sem csökken, emellett kiképzések, felkészítések, továbbképzések várnak az állományra 2022-ben is.

HTHE_ezredsorakozó (2)

Szilágyi ezredes kiemelte: a tavasszal esedékes elöljárói - úgynevezett átfogó - ellenőrzésen is a legjobb tudása szerint kell vizsgáznia a csapatnak, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindenki megtegye a tőle elvárhatót, mert - mint fogalmazott - mindenki fontos, a siker csak együtt érhető el.

Az ezredparancsnok zárszóként kiemelte: „az elért eredményeket az önök hozzáállása mellett sok tényező befolyásolhatja. Bárki, bármit mondhat az alakulatról, de egy valamit soha: azt, hogy nem tettünk meg mindent a sikerért!”

Az alaki foglalkozással zárult sorakozón Szilágyi ezredes előléptetést adott át és meghatározta a következő hetek legfontosabb feladatait.

Címkéktűzszerész