Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évadzáró és felderítők napja Pákozdon

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. november 6. 16:40

Tartalmas programokkal zárja tizenegyedik évadát a Pákozdi Katonai Emlékpark november 8-án, vasárnap. A Nemzeti Emlékhely a hagyományokhoz híven a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör közreműködésével rendezi meg a felderítők napja előadásokkal és filmvetítésekkel színesített rendezvényét.

A 10 órakor kezdődő megnyitó után a látogatók a Felderítők késekkel, bicskákkal című előadáson vehetnek részt, amit Szerző István hagyatékának kiállításmegnyitója követ. Az előadások mellett a filmek is főszerepet kapnak a rendezvényen. Jó idő esetén a videó sátorban a korábbi felderítők napja alkalmából levetített filmek nézhetők újra. Ha az időjárás ezt nem engedi, akkor sem maradnak moziélmény nélkül a résztvevők, hiszen az eseményen mutatják be az Arcvonal mögött című filmet, melyet beszélgetés követ.

Az izgalmas programok sorát a Magyar gyártású és fejlesztésű Ak rendszerű gépkarabélyok az MN és az MH alkalmazásában, valamint a „Szétválaszt és összefog” – Az MH felderítő csapataiban használt nem hivatalos alegység karjelzések és megkülönböztető jelzések 1993-2020 című előadások zárják.

Az évadzáró rendezvény délután 16 órakor ünnepélyes zászlólevonással zárul.

A szervezők kérik, hogy az érintkezés szigorú szabályai betartása érdekében a rendezvényeken csak egészségesen vegyenek részt a látogatók, valamint felhívják a kilátogató vendégek figyelmet a kötelező maszkhasználatra, amely a park épületein belül és szabadtéren egyaránt kötelező.

EVADZARO ES FELDERITOK NAPJA_1