Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés a helikopterbázison

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. április 19. 15:01

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison (MH 86. SZHB). Az állománygyűlésen részt vett Kaposvári László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese.

SZHB_évértékelés (1)

Dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka megköszönte az állomány munkáját, és hasonló hozzáállást kért az idei év kihívásainak megoldásában.

SZHB_évértékelés (2)

A 2021. évben a haderőfejlesztésnek köszönhetően megérkezett mind a húsz darab H145M típusú könnyű helikopter és tovább folytatódott a pilótaképzés, valamint a műszaki állomány át- és továbbképzése. A honi légierő történetében először, a szolnoki helikopterbázison alakult olyan – a nemzetközi elvárásoknak megfelelő – szervezet, amely jogosult a H145M helikopterek karbantartására, javításukra és légi alkalmasságuk folyamatos ellenőrzésére. Ezek után a különleges műveleti légi képességet is abszolválta a kijelölt pilóta állomány.

SZHB_évértékelés (3)

A koronavírus-járvány által kialakult többletfeladatok végrehajtása mellett mérföldkövek jelentek meg a bázis képességeiben, amelyek a Magyar Honvédség képességeit is egyedülállóan bővítették. Az előretolt repülésirányító csoport (JTAC) valamint a speciális ejtőernyős kiképző csoport (SEKICS) eredményei ismét hatalmas elismeréssel öregbítették a bázis hírnevét. A 2022. év meghatározó feladata lesz felkészülni a H225M típusú helikopterek fogadására, valamint a hangárkomplexum építésének előkészítése.

SZHB_évértékelés (4)