Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás Szentesen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Király Róbert Sándor hadnagy, Janó Miklós őrmester |  2022. április 1. 13:36

Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának (MHP) törzsfőnöke is részt vett a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél március 30-án megtartott évértékelő és feladatszabó értekezleten.

20220331-mh37-feladatszabo (4)

2021. értékelését Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka a fő feladatok ismertetésével kezdte, majd a szervezeti elemek és alegységek munkáját értékelte részletesen. „Feladatainkat határidőre, eredményesen végrehajtottuk. Az ezred tevékenységének erős oldalaként ítélem meg, hogy amennyiben feladat van, a körülményekhez történő gyors alkalmazkodóképességgel képesek vagyunk arra koncentrálva »összezárni« és azt végrehajtani” – mondta az ezredes.

20220331-mh37-feladatszabo (6)

Az ezredre ebben az évben váró feladatokat - a közelgő parancsnoki beosztás átadás-átvétele miatt - Seres József alezredes, parancsnokhelyettes ismertette. Mint mondta: nem kevés és szerteágazó, az elmúlt évekhez képest jóval több hazai, missziós és készenléti szolgálat vár az alakulatra. „Mindenkitől elvárom, hogy a beosztásukból adódó feladataikat magas szakmaisággal, a rendelkezésre álló erőforrások törvényes és gazdaságos felhasználásával, körültekintően és balesetmentesen, a kialakuló helyzethez rugalmasan alkalmazkodva hajtsák végre” - mondta.

20220331-mh37-feladatszabo (9)

Az értekezleten Bozó Tibor vezérőrnagy tolmácsolta a Magyar Honvédség parancsnokának elismerését és köszönetét a tavaly elvégzett munkáért. „Az ezred egy nagy múltú alakulat, kiváló műszaki fellegvár, a Magyar Honvédség egyik szilárd bástyája” – hangsúlyozta a vezérőrnagy.

Az értekezleten – az ezred vezető állománya és az alegységparancsnokon mellett – jelen volt Kender Tamás ezredes, az MHP Szárazföldi Haderőnemi Szemlélőség Haderőnemi Iroda irodavezetője, valamint Varga István alezredes, az MHP Kiképzési Csoportfőnökség Szakkiképzési és Kiképzés-ellenőrzési Főnökség kiemelt főtisztje (főnökhelyettes) is.

A rendezvény végén az MHP törzsfőnöke laktanyabejáráson vett részt.

Címkékműszaki