Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2008. február 27. 12:37

Az évkezdet a Magyar Honvédség csapatainál az elmúlt év értékelését és a tárgyi feladatainak meghatározását is jelenti. Ennek keretében került sor 2008. február 26-án a MH Központi Kiképző Bázison az évértékelő és feladatszabó állománygyűlésre, amelyet Szalay Zoltán ezredes, parancsnok-helyettes tartott meg.

A parancsnok-helyettes beszélt a bázis 2007. évi gyökeres átszervezéséről, amelyet minden területen hiánygazdálkodás is terhelt, s ez nehezítette a folyamatos munkavégzést, de a feladatok példás szervezésével enyhíteni lehetett annak hatását. Az átszervezés ellenére folyamatos volt a kiképzés, aminek nem csökkent a színvonala és harmonikus együttműködés alakult ki a MH KKB és a MH KPTSZI között. Szalay ezredes fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a vezérkar főnök látogatása stabilizálta a kiképző bázis helyzetét, mert az állományhoz intézett szavai erre utaltak. „Szükség van erre a bázisra, Szentendrén kiképző-oktatási intézmény volt, van és lesz"- állapította meg a parancsnok-helyettes. Ez utóbbi állítást igazolja az is, hogy sikerült bővíteni a beosztási helyek számát. Összességében elmondható, hogy a bázis eredményes évet zárt, tevékenysége meghatározó jelentőségű a Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő szerződéses katonai állomány alapképzése, illetve a különböző állománycsoportok át- és továbbképzése szempontjából.

Az állománygyűlés második részében a feladatok meghatározására került sor. 2008-ban a fő hangsúly az állomány stabilizálásán lesz, emellett számítani lehet infrastrukturális fejlesztésre, illetve laktanya-rekonstrukcióra.

Szalay ezredes végezetül kiemelte, hogy felelősségvállalással, példamutatással, szakmaisággal és a fegyelem szilárd fenntartásával az állomány képes lesz végrehajtani a 2008. évi megnövekedett feladatokat.

Címkékkiképzés