Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő és feladatszabó értekezlet Szentendrén

Szöveg: MH Altiszti Akadémia | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. május 29. 8:46

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a szentendrei MH Altiszti Akadémián. A rendezvényen részt vett Nagy Sándor ezredes, az MH Transzformációs Parancsnokság törzsfőnöke, valamint Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Évértékelő_MHAA (1)

A 2020-as évben a kialakult járványügyi helyzet miatt adódó plusz feladatok, szolgálatok ellátása mellett több szervezeti átalakulásnak is részese volt az alakulat. Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka az elmúlt év értékelését a 2020-as év főbb kihívásainak ismertetésével kezdte. Ezek után a közelmúltban létrejött alakulatok, az MH Transzformációs Parancsnokság és az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság megalakulásával járó személyi és létszámi változásokat mutatta be.

Évértékelő_MHAA (2)

Értékelésében hangsúlyozta, hogy az akadémia, mint oktatási intézmény, nem torpant meg a világjárvány hatására, hanem alkalmazkodott a kialakult helyzethez és az oktatásokat online formában folytatta tovább. Kitért a mindennapi élet mellett mindazon feladatokra, amelyeket az akadémián szolgáló katonák erőn felül teljesítenek. Megköszönte az elmúlt egy évben az állomány hozzáállását, mind a kórházak támogatása, a rendőrség megerősítése, mind az északi és déli határ biztosításában.

Frankó ezredes végezetül az kadémia előtt álló nagyobb feladatok ismertetése után kiemelte, hogy felelősségvállalással, példamutatással, szakmaisággal és a fegyelem szilárd fenntartásával az állomány képes lesz végrehajtani a 2021. évi megnövekedett feladatokat.

Évértékelő_MHAA (5)

Nagy Sándor ezredes Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka nevében köszöntötte az akadémia vezetői állományát. Beszédében elmondta, hogy - az alakulat speciális feladatai, valamint a képzések és kiképzési foglalkozások megtartása mellett - meg kellett küzdeniük a szolgálatokkal és a két nagy szervezeti változással, amelyből az egyik, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság megalakulása még mindig tart. Beszéde végén átadta Bozó Tibor vezérőrnagy köszönetét az éves munkára vonatkozóan és biztosította az akadémiát az MH Transzformációs Parancsnokság jövőbeni támogatásáról.

Az értekezlet végén elismerések átadására került sor, melyet – munkájuk elismeréseként – azok a szervezeti elem vezetői kaptak, akik április 1-jével kiváltak az MH Altiszti Akadémia állományából. Frankó ezredes minden elismerést az akadémián eltöltött idő és szolgálat emlékére adott át, valamint megköszönte az alakulat érdekében végzett áldozatos munkájukat.

Évértékelő_MHAA (6)