Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a területvédelmi ezrednél

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 8. 7:08

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak Székesfehérváron, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrednél. A rendezvényen Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is részt vett.

MH6TVE (2)

A hagyományos éves értékelő és feladatszabó értekezleten Páli Zoltán ezredes, az alakulat parancsnoka először a 2021-ben végrehajtott feladatokról beszélt. Szólt a koronavírus-járványból adódó fertőtlenítési teendőkről, a kiemelt gyakorlatokról, a honvédelmi nevelés feladatairól, a határszolgálatról és a társadalmi rendezvényeken való részvételről. Kiemelte a tavalyi évben megrendezett országos szintű „MOON STAR 2021” elnevezésű összevont tartalékos kiképzési foglalkozást, valamint beszámolt a „MORNING STAR 2021” nevű amerikai-magyar közös gyakorlat sikerességéről is.

MH6TVE (1)

Az idei évre vonatkozó feladatszabásában a parancsnok megfogalmazta elvárásait, az ezred előtt álló tevékenységek, feladatok fő irányait, mind az ezredtörzs, mind a területvédelmi zászlóaljak számára. Hangsúlyozta: az elöljárói döntést követően nagy figyelmet kell fordítani az ezredet érintő tervezett szervezeti változások végrehajtására, kiemelten a három új területvédelmi ezred békeidejű megalakítására. Fő feladatként határozta meg a honvédelmi táborok sikeres lebonyolítását, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer folyamatos és gördülékeny működtetését, további fejlesztését. Mindemellett a zászlóaljaknak bővíteni és erősíteni kell társadalmi kapcsolataikat, valamint növelni kell a Honvéd Kadét Programban résztvevő intézmények létszámát.

MH6TVE (3)

Végezetül a parancsnok elmondta: prioritásként fogja kezelni a „Közös Akarat” feladatokban való magas szintű részvételt.

Az esemény zárásaként Apáti Zoltán dandártábornok összefoglalta a katonai szervezetre váró főbb feladatokat, valamint az azokkal szembeni elvárásait.

MH6TVE (4)