Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez már a hatodik az elmúlt két hétben!

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. október 16. 12:52

Pokolgép robbant péntek reggel Pakisztán északnyugati részén, egy pesavari rendőrségi épület mellett. A merényletben legkevesebb tíz ember meghalt.

Többen megsebesültek a robbanásban, amely a szomszédos mecsetet is súlyosan megrongálta. A halottak és sebesültek között vannak a rendőrségi épületben fogva tartott őrizetesek is.

A rendőrség szerint nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő hajtott neki a mecset épületének egy robbanószerekkel megrakott autóval. Egyelőre nem világos azonban, melyik épület volt a támadás célpontja. Az elbarikádozott rendőrségi épület körül őrök álltak, a szigorú biztonsági intézkedések miatt lehetetlen lett volna közvetlenül csapást mérni rá.

Az elmúlt 12 napban ez volt a hatodik hasonló merénylet Pakisztánban. A hadsereg ravalpindi főhadiszállását automata fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók rohanták meg a múlt héten, csütörtökön pedig a kelet-pakisztáni Lahorban két rendőrségi kiképzőközpontot és a bűnügyi rendőrség épületét érte összehangolt támadás. A merényletsorozatok már több mint 170 halálos áldozatot követeltek néhány nap leforgása alatt.

CímkékNATO