Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez nagyot szólt!

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester |  2024. május 15. 6:27

Időzített gyújtózsinórt, majd arra szerelt gyutacsot, végül 75 grammos préstestet működtetett el az a 62 leendő tartalékos katona, akik most végzik az Egységes Alapkiképzési Programot Kecskeméten.

202405_Tatárszentgyörgy_robbantás_PZ (nyitó)

Sipos Márk őrmester, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj kiképző rajparancsnoka elmondta, a robbantás foglalkozás elvégzése és sikeres teljesítése valamennyi katona számára kötelező, hiszen követelménye az Egységes Alapkiképzési Program (EAP) befejezésének.

A tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren végrehajtott feladatok akkor értékelhetők, ha mindhárom részét sikeresen végrehajtották a katonák. Az EAP-ban résztvevők a kiképzés során már részt vettek tereptan oktatáson, egészségügyi felkészítésen, megismerkedtek a fegyverzettechnikával és a fegyverkezeléssel is. Mindennapjaik szerves részét képezi az alaki foglalkozás és a testnevelés foglalkozás a fizikai állapotfelmérés sikeres végrehajtása érdekében.

Pap Kata az MH 2. Sportszázad katonájaként csatlakozott az Egységes Alapkiképzési Programhoz. Kiképzői mellett bajtársaival támogatják egymást, a feladatok nem okoznak számára kihívást. A mindennapi testnevelés a saját délutáni edzései mellett is lehetőséget nyújtanak a folyamatos szintentartásra és a versenyekre való felkészülésre.

A katonákra a továbbiakban éjszakai harcászat, éles alaplőgyakorlatot, valamint egy több kilométeres menetgyakorlat vár még.