Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezer óra a levegőben

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Kertész László |  2020. augusztus 27. 13:45

Augusztus 27-én, néhány perccel 10 óra után, kiképzési feladat végrehajtása közben érte el a szolnoki Airbus H145M-flotta összesített repült ideje az ezer órát.

20200827-H145M  (1)

„Ebben a percben repültük meg az 1000. órát! Gratulálok a személyzetnek, a teljes kiszolgáló állománynak, a repülőműszakiaknak, a repülésirányítóknak és mindenkinek, aki hozzájárult az ezer órához!” – dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka rádión, majd ezt követően - ahogy egy repülőemberhez illik – személyesen, a beton széléről köszöntötte a 01-es oldalszámú helikopterrel feladatát teljesítő bázisparancsnok-helyettest, az oktatópilótaként repülő Bali Tamás ezredest, valamint a kiképzésének közepén járó, a Mi-17-es típussal már korábban jelentős tapasztalatot szerzett Csúcs Krisztián századost.

20200827-H145M  (5)

Az utolsó iskolakör teljesítése után a gép finoman ért földet a torony előtt. A parancsnok itt köszöntötte a hajózókat, illetve Bagi Tamás őrnagyot, a H145M-et üzemeltető század megbízott parancsnokát - aki maga sem tudta, miért is kell pont ennél a feladatnál neki is utasként repülnie… Kiderült: azért, hogy legyen, aki a műszakiak nevében is átveszi azt a tortát, mely az 1000 repült órát szimbolizálta.

Dr. Koller József dandártábornok hangsúlyozta: ahhoz, hogy a repülési eseménytől mentes, de igen tartalmas 1000 órát sikeresen tudják a pilóták lerepülni, a műszakiak, a meteorológusok, a tűzoltók, a repülésirányítók és a bázis minden egyes katonájának munkájára egyformán szükség volt.

GALÉRIA