Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyelmi értekezlet Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. június 1. 8:58

Az éves rendszerességgel megtartott fegyelmi értekezletek a katonai szervezetek számára fontos mérföldkövet jelentenek, hiszen egy esztendő tendenciái, tapasztalatai már értékelhető információval szolgálnak a vezetés számára a feladatok minél eredményesebb végrehajtása érdekében. Nincs ez másként Szentendrén, az MH Központi Kiképző Bázison sem. Május 27-én Mikusi Zsolt ezredes, a bázis parancsnoka értékelte a szervezet fegyelmi helyzetének elmúlt évi alakulását.

A fegyelmi értekezleten az elöljáró és szakmai szervezeteket dr. Fintha Zoltán ezredes, a HVK Vezérkari Iroda szakreferense, dr. Till Szabolcs ezredes, a HM Jogi Főosztály osztályvezetője, dr. Bors István ezredes, a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály osztályvezetője, és
dr. Fejes Erik főhadnagy, a Budapesti Katonai Ügyészség katonai ügyésze képviselte.

Előadásában a parancsnok a Honvéd Vezérkar főnök követelményrendszeréből kiindulva részletesen, a fegyelmi elemzés szempontrendszere szerint értékelte az MH Központi Kiképző Bázis helyzetét.

Elhangzott: az alakulat állományába tartozó hivatásos, szerződéses katonák, a rájuk vonatkozó törvények, jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei betartásával, azok alkalmazásával tevékenykednek, szem előtt tartva azt, amit katonai esküjükben is megfogadtak. A közalkalmazottak esetében is megállapítható, hogy munkájukat a jogszabályoknak, a technológiai utasításoknak, valamint a munkaköri leírásaiknak megfelelően, magas színvonalon végzik.

Az alakulat fegyelmi helyzete szilárd, az állomány erkölcsi tartása megfelelő. Az állomány ismeri az előírt szabályzókat és azok változásait, és a végrehajtás során ezen ismereteiket megfelelően alkalmazni is tudják.

Fotó: A szerző felvételei