Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverek és babgulyás

Szöveg: Dr. Varga József/honvedelem.hu |  2007. december 4. 10:32

A szentendrei Kiképző Bázis a területén működő MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola a HM szakmai felügyeletet gyakorlófőosztályai képviselőinek jelenlétével nyílt napot tartott szerződéses legénységi katonák és középiskolai hallgatók számára.

A képzés iránti érdeklődést mutatja, hogy a MH különböző katonai szervezeteitől 77 fő, Hajdú- Bihar megyéből 50, a budai középiskolákból 18 diák, míg egyéni kezdeményezésre 12 érdeklődő vett részt a négy helyszínen folyó programokban.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok üdvözlő beszédében hangsúlyozta az iskolán folyó képzés jelentőségét, és vázolta az alapismereteket:  mint például a felvétel feltételei, a képzés rendje.

Ezután a résztvevőknek különböző helyszíneken forgószínpadszerűen módjuk volt a megismerkedni a gép-és harcjárművekkel, a híradó és informatikai eszközökkel, megtekinteni a hallgatói körleteket, a bázis sportlétesítményeit, illetve nyílt órán bepillantani a képzés rendjébe.

A Művelődési Központban fegyverkiállítás, a tiszthelyettes képzés történetéről szóló kiállítás és a bázis zenekarának fúvószenei műsora tette teljessé a nyílt nap eseményeit.
A programok alatt a bázis, és az iskola vezetése, együtt a HM képviselőivel fórum keretében vitatták meg a katonai szervezetek vezénylő zászlósaival az elkövetkező időszak képzéssel, továbbképzéssel összefüggő problémáit.

Az esemény lezárásaként a látogatók még egy hamisítatlan katonás babgulyást is megkóstolhattak.