Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvereket lopott és adott el egy orosz alezredes

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 1. 17:43

Fegyvereket és lőszert lopott és adott el Szergej Puskarjov alezredes a robbanásveszélyes Észak-Kaukázusi Katonai Körzetben, s ezért az illetékes katonai bíróság rangjától való megfosztásra és 15 év szabadságvesztésre ítélte.

Puskarjov a 2005 és 2008 közötti időszakban hivatali helyzetével visszaélve igazolásokat állított ki bizonyos fegyverek más egységeknek történő átadásáról, s ilyen módon egyebek között 145 pisztolyt, 68 gépkarabélyt, egy golyószórót, 90 darab kézi gránátvetőt, ezekhez való alkatrészeket, valamint 4500 darab lőszert tulajdonított el, majd adott el két bűntársa segítségével.

A katonai körzet helyőrségi katonai bírósága Puskarjovot 15 év szigorított javító-nevelő táborban letöltendő szabadságvesztésre, rangjától való megfosztásra és 500 ezer rubel bírság kifizetésére ítélte – adta hírül honlapján az orosz legfőbb katonai bíróság hétfőn.

Az Észak-Kaukázus Oroszország legnyugtalanabb része: a fegyverekkel jól ellátott iszlám szélsőségesek folyamatosan támadják a katonákat, a rendőröket és az igazságszolgáltatási szerveket, és itt szervezik az Oroszország más részeiben elkövetett terrorista merényletek túlnyomó részét.