Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvert az oviba!

Szöveg: mti/honvedelem.hu<br /> |  2008. január 28. 10:40

Körlevélben ösztönzi az óvodákat a brit oktatási minisztérium, hogy engedélyezzék a 3-5 éves fiúknak játékfegyverek használatát. A minisztérium szerint ez segíti a fiúkat, hogy ne maradjanak le a fejlődésbdn a lányok mögött. A pedagógusok és a gyermekegészségügyi kutatók felháborodtak.

A brit oktatási minisztérium körlevelet küldött az óvodáknak, amelyben arra biztatják a nevelőket: engedélyezzék a kicsik számára a játékfegyverek használatát. A minisztérium szerint az akciós játékok elűzik az unalmat, javítják a szellemi teljesítményt és növelik az érdeklődést a tanulás iránt.

Egy felmérés szerint ugyanis a 3-5 év közötti fiúgyermekek átlagosan lemaradnak egy kicsit ezen a téren a kislányokkal szemben, és ez részben azért van, mert fékezik a vad játékok iránti vágyukat, amelyekhez játékfegyverek kellenek.

A körlevél kétségkívül tetszést arat a gyerekek körében, de szembemegy az eddigi pedagógiai felfogással, dühíti a pedagógus szakszervezeteket, a szülők jó részét és figyelmen kívül hagyja a rendőrség tanácsait.

“A játékfegyverek szimbólumai az erőszaknak és a gyerek, aki fegyverrel játszik, gyakran agresszív is" – nyilatkozta Steve Sinnott, a pedagógus szakszervezet főtitkára.