Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feladatok és célkitűzések

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 5. 8:31

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az elmúlt napokban a Magyar Honvédség alakulatainál és a katonai szervezeteknél. Folyamatosan frissülő összeállításunkban a katonai szervezetek kommunikációs tisztjeinek tudósításait közöljük.

MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a Magyar Honvédség Bornemissza Gergely 2. Felderítőezrednél.

Az alakulat az múlt évben speciális felderítő képességekkel és szaktechnikákkal számos hazai és külföldi gyakorlaton vett részt. Hajnal István ezredes ”jó”-ra értékelte az ezred előző évi teljesítményét, Kreácsik Ákos alezredes pedig meghatározta az alakulat fő célkitűzéseit és végrehajtandó feladatait a 2023-as évre.

Kajári Ferenc vezérőrnagy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, Felderítő Csoportfőnökség csoportfőnöke megköszönte az állomány munkáját, a magas színvonalú szakmai tudását, kitartását, valamint a feladatokhoz való hozzáállását. Az elöljárók kihangsúlyozták, hogy a felderítő katonákról – bármilyen feladatról legyen szó – kivétel nélkül mindig pozitív a visszajelzés.

Szöveg és fotó: MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred

* * *


MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság

Éves értékelő és feladatszabó értekezletet tartott Oszlánszki Béla ezredes, az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság parancsnoka február 27-én. Az értekezleten részt vett Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is.

Az előző év értékelésében a parancsnok kiemelte, hogy a személyi állomány folyamatos, igazán erőt próbáló kihívások sorával találta magát szemben 2022-ben. Számos gyakorlat és kiképzési rendezvény mellett, a saját és más alakulatok tábori kihelyezési heteit is eredményesen biztosították. Előre nem tervezett, kiemelt feladatként jelent meg a katonai szervezet számára a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport (eVA BG) tábor kiszolgálása, üzemeltetése. Mindezen feladatok mellett folyamatosan zajlott a lő- és gyakorlóterek fejlesztésének tervező munkája, valamint az alakulat ugyancsak érintett volt a toborzó eseményeken, ahogy a kadét képzésben is jelentős szerepet játszott.

„Kiváló emberek, szilárd a fegyelem és megbízható, jó a gazdálkodás. Erre a csapatra mindig lehet építeni” – kezdte a katonai szervezet értékelését Solymosi Ferenc ezredes. Az ezredes beszédében megköszönte a személyi állomány tavalyi munkáját. Az idei év feladataival kapcsolatban rámutatott, hogy a felgyorsult környezetben még több, egymással párhuzamosan zajló, fajsúlyos kihívásnak kell eleget tennie a Csapatgyakorlótér Parancsnokság állományának, ehhez a munkához kitartást, sok sikert kívánt.

Szöveg: MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság
Fotó: Pintér László

* * *


MH 3. Területvédelmi Ezred

Az idei év első napján alakult MH 3. Területvédelmi Ezred (MH 3. TVE) február 23-án tartotta éves feladatszabó értekezletét Szolnokon, amelyen mások mellett jelen volt dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka, Daróczi István önkéntes műveleti tartalékos százados, a Magyar Tartalékosok Szövetségének Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elnöke, illetve az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetői állománya.

A feladatszabó értekezleten Kovács Imre ezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka arról beszélt, milyen feladatai és célkitűzései vannak egy teljesen újonnan alakult ezrednek, milyen felelőssége van az alárendeltségébe tartozó területvédelmi zászlóaljakért. Az ezredparancsnok hangsúlyozta, hogy 2023-ban is rendkívüli prioritást élvez a tartalékos katonák kiképzése, illetve a toborzás támogatás fontosságára is felhívta a figyelmet.

A feladatszabás után dr. Bali Tamás ezredes mondott beszédet, amely során biztosította alakulata további együttműködési szándékát az MH 3. Területvédelmi Ezreddel, annak érdekében, hogy a jövőben is színvonalas katonai rendezvényeket szervezzenek, részt vegyenek a toborzás támogatásában. Vantal Zsolt ezredes további sikereket kívánt Kovács Imre ezredesnek, illetve korábbi ezredparancsnokaként, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred címerével díszített pajzzsal ajándékozta meg.

Szöveg: Pálinkás Blanka őrmester
Fotó: Juhász Zsolt őrnagy

* * *


MH 5. Területvédelmi Ezred

2023. február 22-én, Kaposváron tartotta feladatszabó értekezletét az MH 5. Területvédelmi Ezred. Kovács Gyula György ezredes, a 2023. január 1-jén alakult szervezet parancsnoka ismertette az idei feladatokat a rendezvényen egybegyűlt állomány részére.

A parancsnok hangsúlyozta, hogy az újonnan alakuló ezred egyik fontos feladata a vezetési rend kialakítása és ennek megszilárdítása. Beszélt az alakulat tervezett hazai gyakorlatairól, illetve műveleti területen történő szerepvállalásairól. Kiemelt feladatként megemlítette az egységes alapkiképzés, az önkéntes katonai szolgálat és az önkéntes területvédelmi tartalékos állomány modul rendszerű kiképzésének magas szintű végrehajtását, majd megfogalmazta elvárásait az ezredtörzs, illetve a területvédelmi zászlóaljak számára is.

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester
Fotó: Lukács Róbert zászlós

Kapcsolódó cikkek
fszabó_nyitó

Évértékelés és feladatszabás

2023. február 17. 13:16

feladatszabo-kre (8)

Fókuszban a toborzás

2023. február 24. 18:45