Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás sportra – HOSOSZ Kihívás

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 12. 12:08

Meghirdette mozgásra ösztönző éves kihívását a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége „HOSOSZ Kihívás” elnevezéssel. A kihívás 2023. január 15-én indul, a négy sportágban előírt távot november 15-ig lehet teljesíteni.

A kihívásra jelentkezhetnek szerződéses, tartalékos, nyugállományú, járulékos és hivatásos katonák, honvédelmi alkalmazottak, köztisztviselők, illetve honvédségi munkavállalók, tehát mindenki, aki kötődik a Magyar Honvédséghez.

A futáshoz rendelt minimum 1000 kilométeres táv teljesítése nemcsak a szabadban terepen, vagy atlétikai pályán, de akár futópadon is lehetséges. Kerékpáron (illetve görgőn vagy pedelecen) 3000 kilométert kell letekerni, az úszás kategóriát 250 kilométerrel, a túrázást pedig 400 kilométer megtételével lehet teljesíteni.

A teljesített kilométereket regisztráció után a Strava alkalmazáson lehet rögzíteni vagy a [email protected] email címre kell beküldeni sportalkalmazás riportjaként, esetleg egy táblázatba foglalva minden páros hónap végén. Utóbbi esetén a sporttevékenységek időpontja és az ezen alkalmakkor teljesített kilométerek mellett a kihívás kezdete óta megtett összértéket is el kell küldeni, névvel együtt. Az eredmények összegének változását a Hososz honlapján tudják a résztvevők nyomon követni.

hososz_dijak_borito_1500x1000

Díjazásra három kategóriában kerül sor, külön a férfi és női nevezők között, korcsoporttól függetlenül. Emlékérmet kap minden résztvevő, aki az általa választott sportágban teljesíteni tudta az előírt minimális távot. Serleget, érmet és oklevelet kap a sportágankénti összesítés első három helyezettje, azok pedig, akik mind a négy kategóriában rendelkeznek eredménnyel, és ezek összesítése után az első három helyen állnak, különdíjat kapnak.

A nevezés ingyenes, a név (és akár fantázianév), kötődő katonai szervezet, valamint egy email cím megadására van hozzá csak szükség, amelyeket emailen szükséges megküldeni. Bár október végéig van lehetőség csatlakozni, az összesített kilométer versenyben csak azoknak eredményét veszik figyelembe, akik augusztus 31-ével bezárólag jelentkeznek.

További részletekért látogassa meg a Hososz honlapját!

Forrás: HOSOSZ