Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a Brave Warrior 2021 gyakorlatra

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kertész László |  2021. május 7. 7:18

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái komplex harcászati foglalkozással készültek az idei Brave Warrior 2021 gyakorlatra május 6-án, csütörtökön, a dóci lő- és gyakorlótéren.

Éleslövészet Dócon KLAC4006 (8)

„Több foglalkozási helyen és eltérő szempontok szerint elemeztük a rajparancsnokok és a rájuk bízott katonák képességeit. Fontos, hogy hogyan reagálnak az ellenséges erők feltűnésére, illetve a légiveszélyre, a tüzérségi tűzre, vagy arra, ha vegyianyagot vetnek be ellenük. Azt is értékeltük, hogy milyen tűzvázlatokat és egyéb, körletben használatos okmányokat készítettek el, valamint, hogy mennyire volt hatékony a kommunikáció a rajon belül. Mindezek mellett megfigyeltük a harcjárművezető, a toronylövész és a rajparancsnok-helyettes együttműködését és azt is, hogy a rajparancsnok hogyan jelentett a szakaszparancsnoknak. Büszke vagyok az egész csapatra, feszített tempóban, kitartóan dolgoztak” – mondta Kövesi Dávid főhadnagy, a felkészülő század parancsnoka.

A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj 1. századának bázisára épülő alegység kiképzése éleslövészettel zárult, ahol harcjárművek bevonásával gyakoroltak a katonák.

Éleslövészet Dócon KLAC4006 (17)

Bugyi József őrmester, a felkészülő század rajparancsnoka érdeklődésünkre elárulta: többszörösen bizonyítania kellett gyakorlaton, hiszen ez volt az első rajparancsnoki megbízatása. „A legnagyobb kihívást az éleslövészet jelentette számomra, ugyanis a nemrégen bevonult fiatal katonáknak olykor stresszhelyzetet okozott a feladat. Azonban nagyon jól dolgoztak, megfogadták az idősebb katonák tanácsait és hallgattak a parancsaimra. A cél a folyamatos fejlődés, hazai és nemzetközi szinten egyaránt” – hangsúlyozta a rajparancsnok.

Kapcsolódó cikkek
éleslövészet_so (16)

Megkezdődött a felkészülés

2021. április 29. 7:29