Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Félmaratoni táv a PRT-nál: 34 kör, 21 097 méter, 1 óra 26 perc

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2012. február 2. 9:24

Felgyorsult az élet Afganisztánban, a Camp Pannoniában azok számára, akik elindultak a félmaratoni futóversenyen. A helyi adottságok megszabták a lehetőségeket, az indulók az úgynevezett „táborkör” (630 méter, 10 méter szintkülönbség) többszöri lefutásával teljesíthették a  félmaratoni távot.

1595930764
Természetesen amíg tartott a verseny, a többiek számára sem állt meg az élet a táborban: helikoptereket fogadtak vagy éppen járőrfeladaton vettek részt. Azonban még így is volt szurkoló szép számmal.

A versenyt Kisnémet Andrea őrmester és Fehér Zsolt zászlós szervezték, akik a kontingensen belül „nagy futónak" számítanak. Ők, ha tehetik, szinte mindennap edzenek és futnak a táborban. A versenyen egyébként az egyéni kategóriában öten, a páros és a hármas kategóriákban pedig négy-négy csapat indult.

Az egyéni versenyt Bódis Tamás szakaszvezető nyerte, aki otthon is előszeretettel indul maratoni futóversenyeken. Ő 1 óra 26 perc alatt teljesítette a 21 097 méteres távot. A párosban Sznopka Mátyás főtörzsőrmester és Énekes Ede hadnagy nyert. A háromfős csapatok közül Ferencz Mátyás hadnagy, Borók Károly őrmester és Varkoly Róbert tizedes bizonyult a legjobbnak.

„Az erőnlét fenntartása minden embernek fontos, de a katonának különösen az, nemcsak a hadműveleti területen, hanem otthon is. A katonától a fizikai követelménytámasztás megköveteli, hogy állandóan fitt legyen, és erre a legjobb módszer a futás. Minden izmot megmozgat és növeli a tüdő kapacitását. Aki a hosszú távot választja, az akaratát is megedzi" – mondta dr. Ruszin Romulusz ezredes, a PRT parancsnoka. 

1595930764
 
1595930764
 

 Fotó: Kálinger Roland százados