Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feltételezett drogcsempészeket lőttek le thaiföldi katonák a mianmari határvidéken

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2023. január 11. 9:18

Hat feltételezett drogcsempészt lőttek le thaiföldi katonák a mianmari határvidéken – közölte január 10-én, kedden a hadsereg.

Az eset hétfőre virradóan az északi Csiangmaj tartományban történt, a Thaiföld, Mianmar és Laosz hármas határa körüli, „arany háromszögnek” nevezett térség közelében, amelyet évtizedek óta a kábítószer-termelés délkelet-ázsiai központjának tartanak.

Egy speciális katonai különítmény megállított egy 15-20 fős csoportot a szóban forgó helyen, mire a feltételezett csempészek lőni kezdtek a katonákra. Ők viszonozták a tüzet, és egy körülbelül tíz percen át tartó tűzpárbajban lelőttek hat fegyverest. A különítmény közlése szerint tagjai közül senkinek nem esett bántódása. A többi fegyveres elmenekült, de hátrahagyták hátizsákjaikat. A katonák a hátizsákokban összesen mintegy 300 kilogramm ketamint találtak. A ketamin olyan fájdalomcsillapító, érzéstelenítő szer, amelyet egyre gyakrabban használnak kábítószerként.

Ugyanebben a tartományban thaiföldi katonák december elején lelőttek 15 embert, aki Mianmarból akart metamfetamint becsempészni az országba.