Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felújítás kezdődött a helikopterbázison

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. április 5. 11:40

Az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázis kilenc épületének energiahatékonysági felújítását kezdték meg. A korszerűsítést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program részeként a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal koordinálásával végzik.

Felújítás_SZHB (4)

Az épületberuházási támogatás a külső hőszigetelést, az elavult nyílászárók modern, hőtechnikai elvárásoknak megfelelő cseréjét és fűtéskorszerűsítést foglal magába. A felújításnak köszönhetően a bázis területén öt alakulat - a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti haderőnemi szemlélőség, az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Altiszti Akadémia, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis - elhelyezési- és munkakörülményeiben várható javulás.

A projekt az ütemtervnek megfelelően év végére befejeződik és ezzel Szolnok helyőrség is eleget tesz a honvédség kiemelt céljának, vagyis, hogy az alkalmazott környezettudatosság követendő példa mindenki számára.