Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tekerj a sereggel!”

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kálmánfi Gábor archív felvételei |  2022. április 5. 10:26

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kétnapos kerékpártúrát, amelyen bárki számára megnyílik a lehetőség, hogy együtt kerékpározzon a Magyar Honvédség katonáival a Balaton körül, május 14-én és 15-én.

tekerj_1

Aktív kikapcsolódási lehetőség nyílik a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományának, az önkéntes tartalékos, valamint a nyugállományú katonáknak, a kormányzati tisztviselőknek, a honvédelmi alkalmazottaknak és családtagjaiknak, valamint a polgári lakosságnak. A sportrekreációs programot szervező Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) a kerékpártúrával azt a célt tűzte ki, hogy hozzájáruljon az állomány fizikai erőnlétének fenntartásához, illetve a résztvevők egészségtudatos életmódjához.

tekerj_2

Május 14-én, a túra első napján 10 órakor indulnak a kerékpárosok Keszthelyről, a Balaton partjáról, ahonnan útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályok betartásával, minden résztvevő a Balaton északi partján lévő kijelölt kerékpárúton haladhat. A 106 kilométeres távon Szigligeten, Zánkán és Csopakon frissítő pontokkal várják a résztvevőket. A cél a Balatonakarattyán található MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, ahonnan a második napon, a 8 és 9 óra közötti rajtot követően indulhatnak vissza a kerékpárosok Keszthelyre, a Balaton déli partján haladva, 101 kilométeren keresztül. Így a magyar tenger minkét oldalát megcsodálhatják. A második napon Balatonszemesen és Balatonfenyvesen készülnek frissítő pontokkal a szervezők. A pihenőhelyeken a résztvevők mindkét napon kaphatnak frissítőt és szükség esetén kerékpárszervíz szolgáltatás is elérhető lesz.

Fontos, hogy minden résztvevő rendelkezzen a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel. Indulás előtt minden kerékpáros kap egy rajtszámot, amelynek hátoldala tartalmazza az útvonalat, a pihenőhelyeket, illetve a szervezők és az orvosi biztosítás telefonszámait.

A kerékpártúra nem verseny, ezért nincsenek helyezések, így mindenki csak saját magát győzheti le. Nevezni a szervezők által, a www.hososz.hu oldalon közzétett nevezési lapon lehet, melyet a [email protected] e-mail címre kell beküldeni. A határidő május 5-e, 12 óra. Kérdés esetén Farkas László nyugállományú alezredestől, a HOSOSZ elnökétől kérhetnek tájékoztatást a [email protected] email címen.

További részletek, valamint az étkezési és a szálláslehetőségről szóló tájékoztatás ITT érhető el.

tekerj_3
Címkéksport