Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Festményeken megelevenedett belső tájak

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. május 3. 20:24

Bemutatták Molnár Lilla első festménykiállítását Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban, május 3-án, kedden.

Molnar_Lilla_festmenykiallitasanak_megnyitoja_20220503_09 copy

Molnár Lilla érdeklődése a képzőművészet iránt 2011-re nyúlik vissza, amikor rajzi előképzettség nélkül kezdett el festeni. A tevékenység időközben életformájává vált. Évek óta álmodott arról, hogy alkotásait közönség előtt is bemutassa. A kiállításmegnyitón látható olajfestmények a nőiség témakörét járják körbe. Minden festménye saját tudatos, valamint tudattalan élményiből ered. „Mind a festés, mind a nőiség témája nyolc éves önismereti útból fakad, amelyre egy válás, egy trauma után léptem. Ezután jött az alkotási vágy. Azelőtt kevés időt fordítottam magamra és arra, hogy mit szeretnék igazán. Azt gondolom, bármilyen alkotótevékenység segítheti a gyógyulás, illetve az öngyógyítás folyamatát, a stresszoldást, ezért mindenkinek ajánlom. A képeket közel egy-két éven keresztül festem. Az alkotói folyamat közben egy életérzést, illetve egy eseményt dolgozok fel” – árulta el érdeklődésünkre a művész.

Molnar_Lilla_festmenykiallitasanak_megnyitoja_20220503_06 copy

A kiállítást Bajzáth Mária mesemondó, a Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhely vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta: Molnár Lilla képei különös világba, belső tájakra kalauzolják a látogatókat. Az eseményen közreműködött Hajnal Márton zongoraművész.

A tárlat május 20-ig tekinthető meg a Stefánia Galériában, a belépés díjtalan.