Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi Katonai Információbiztonsági Konferencia

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu |  2022. május 3. 19:26

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszéke a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökségével és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztályával együttműködve „Nemzetközi Katonai Információbiztonsági Konferencia" címmel szervezett tudományos konferenciát április 27-én, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban, Balatonakarattyán.

NEKIK

A konferenciát a Magyar Honvédség információbiztonsági szakemberei mellett megtisztelte jelenlétével prof. dr. Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora is. Előadásában felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy az információbiztonság közös felelősségünk, és arra kiemelt figyelmet kell fordítani mind stratégiai, mind végrehajtói szinten. „Ehhez nyújtanak megfelelő alapot és professzionális felkészítő és szintentartó képzési lehetőségeket az egyetemen folyó kiber- és információbiztonsági képzések és szakirányú továbbképzések, valamint a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központja által tartott céltanfolyamok” – mondta Pozderka Gábor ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Szemlélőség képviseletében.

A hallgatóság mindezek mellett olyan előadásokon vehetett részt, melyek során a szakemberek ismertették a Magyar Honvédség Kiberdoktrínájának alapelveit, az infokommunikációs infrastruktúrák biztonsági kérdéseit, az eseménykezelések során betartandó alapszabályokat, a kibervédelmi gyakorlatok és a „való világ” közötti párhuzamokat, továbbá az elektronikai hadviselési és az okos eszközök műveleti környezetekben való alkalmazásából származó biztonsági veszélyeket, kihívásokat.