Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

konferencia

RT1_8934

Harminc éve vonultak ki a szovjetek

2021. június 24. 17:16

Kormányzati szinten kellő óvatossággal és előrelátással kellett kezelni a szovjetek kivonulását - mondta Boross Péter, volt miniszterelnök a „Harminc éve távoztak a szovjet csapatok Magyarországról” című tudományos konferencia megnyitóján június 24-én, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

20210624_ISM0632

„A magyar katonák feladata a szeretteink, értékeink és hazánk védelme”

2021. június 24. 16:34

A szabolcsi emberek elkötelezettek az ország ügye iránt – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Messze van a nyíregyházi kaszárnya!” című hadtörténelmi konferencián, június 24-én, csütörtökön, Nyíregyházán.

Új Időszámítás Konferencia (nyitó)2

Új időszámítás kezdődött a Honvédkórházban

2021. június 23. 16:46

Mindig kell egy új időszámítás, ami meghatározza, hogy milyen irányba haladjunk – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Budapesten, június 23-án, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház jövőjét meghatározó projektek konferenciáján. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy minden körülmények között a maximumot kell nyújtani a rendelkezésre álló feltételek legjobb felhasználásával.

1_biztonsagpiac_2021-2

Modern eszközök a VIII. Biztonságpiac konferencián és kiállításon

2021. június 18. 8:05

Páncélozott szállítójárművek, kamerákkal szerelt drónok, a tűzoltók által használt speciális feszítővágók, a virtuális valóság kiképzésekben használt eszközei – ilyen és ehhez hasonló biztonságtechnikai eszközök sokaságát vonultatta fel a nyolcadik alkalommal megrendezett Biztonságpiac Konferencia és Kiállítás, amelynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont.

20210610-konferencia 07

A szükséges bővítés

2021. június 10. 9:37

Alkalmazkodva a XXI. század jelentette kihívásokhoz, a hátország védelmét ellátó tartalékos erők bővítése szükséges - így összegezhető a Nemzetközi Hátországvédelmi Tudományos Konferencia június 9-ei, második napján elhangzott előadások egyik fő tanulsága. Ez egyszerre jelenti a létszám, a képességek és a feladatkörök bővítését is – lépésenként, Magyarország lehetőségeit és adottságait kihasználva.

kecskemet - konferencia video nyito

Nemzetközi konferencia a légierőnél

2021. június 9. 11:41

Agile Combat Employment címmel tart többnapos nemzetközi konferenciát és workshopot az Amerikai Egyesült Államok légiereje június 7-11. között az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A kecskeméti eseményen a NATO és partnerországainak repülő-hadműveleti és logisztikai szakemberei vesznek részt.

20210609-hatorszagvedelmi-konferencia (3)

Védelem – közösen

2021. június 9. 10:27

Első alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Hátországvédelmi Tudományos Konferenciát június 8-9-én, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen a magyar felszólalók mellett az Egyesült Államokból, Németországból és Lengyelországból internetes videókapcsolaton keresztül szólalnak fel a meghívott előadók.

Honvéd Kadét konferencia (3)

„Tovább kell fejleszteni a Honvéd Kadét Programot”

2021. június 3. 22:48

„Nem csak a Magyar Honvédség állományában kamatoztathatják a fiatalok mindazon tapasztalatokat, amelyeket kadétként szerezhetnek” – hangzott el a Honvéd Kadét Konferencián, június harmadikán Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

NATO_VTC_nyitó

A NATO a biztonság és a védelem garanciája Európában

2021. június 1. 22:23

A NATO 2030 javaslatcsomagban megfogalmazott célok erősítik a NATO hatékonyságát és kohézióját, és megfelelő választ adnak a változékony biztonsági környezetből fakadó fenyegetésekre és kihívásokra – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár a NATO védelmi minisztereinek június 1-ei, keddi videókonferenciáján, melyen a miniszterek többek között áttekintették a Szövetség elkövetkező tíz évének irányait meghatározó kezdeményezés védelmi vonatkozású javaslatait.

infokomm

Az információbiztonság tudományos és gyakorlati megközelítése

2021. május 20. 20:25

„Egyensúlyba kell hozni az infokommunikációs ágazat tudományos és gyakorlati részét” – hangzott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszékének online rendezvényén, ahol a katonai információbiztonság aktualitásairól tanácskoztak a résztvevők.

×