Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fogadták a pályakezdő altiszteket

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. július 27. 9:53

A közelmúltban avatott őrmestereket fogadták a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben. Az alakulat szintű központi felkészítés célja a pályakezdő altisztek beilleszkedésének segítése, valamint a kötelezettségek, jogok, szabályok ismertetése volt.

A felkészítés első napján Kiss Szabolcs alezredes, a dandár híradófőnöke fogadta a pályakezdőket. Röviden ismertette az alakulat felépítését, feladatrendszerét, majd a személyügyi, pénzügyi, dandár vezénylő zászlósi, munka- és környezetvédelmi, balesetvédelmi, jogi, logisztikai, ügyviteli, valamint a 24 órás szolgálatok ellátásával kapcsolatos tájékoztató előadásokat hallgathattak meg az őrmesterek.

1595939171
A második napon az előadások a dandár előtt álló 2012. évi főbb kiképzési feladatok ismertetésével és a kiképzési foglalkozásokra való felkészülés rendjének tájékoztatóival folytatódtak. Ezt követően az újoncok megismerkedhettek a Kossuth laktanyával, valamint a csapatmúzeummal.

Az újonnan avatott altisztek ezt követően látogatást tettek Hajdúhadházon, a Vay Ádám Kiképzőbázison is, ahol Borsos Péter zászlós, a logisztikai zászlóalj törzstámogató századának vezénylő zászlósa tartott tájékoztatót az alegységek feladatrendszeréről és a kiképző bázison található létesítményekről. A látogatás során az őrmesterek betekinthettek a Technikai Karbantartó Állomás (TKÁ) napi életébe is. A hajdúhadházi program a helyőrségi lőtér bemutatásával zárult.

A felkészítés zárónapján a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyával ismerkedhettek meg az őrmesterek, ahol Huszár Ferenc alezredes, törzsfőnök-helyettes fogadta őket. Megtekintették a laktanya főbb létesítményeit, valamint az elhelyezési körülményeket is. A program zárásaként Hódmezővásárhely főbb nevezetességeivel ismerkedtek.

A lövészdandárhoz került újoncok a központi felkészítést követően a kijelölt mentorok segítségével kezdték meg az aktív szolgálatot első beosztásukban.

Fotó: Málnási Lajos zászlós