Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fogolyszökés Grúziában

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. augusztus 15. 8:17

Tömeges lázadás történt a grúziai harcok idején egy szigorúan őrzött fegyintézetben a kaukázusi ország nyugati részén, és mintegy 150 fogva tartottnak sikerült kitörnie az épületből. Ugyanakkor a grúz vezetés szerint egy orosz gépesített katonai oszlop mozog Grúzia belseje felé a nyugati Zugdidi város felől.

Az elítéltek – többségük “nehézfiú" – kedden menekültek el Honi város börtönéből, ahol a szokásosnál gyengébb volt az őrizet, mivel az őrök zömét katonai szolgálatra hívták be – idézte csütörtökön a tbiliszi sajtó Nika Gvaramia igazságügy-minisztert.

Eddig csupán 50 szökevényt sikerült elfogni, egyet pedig lelőttek – jelentette az MTI.

A miniszter “nyomatékosan" felszólította a még szökésben lévőket, hogy jelentkezzenek. Grúziában – az Oroszországgal kihirdetett tűzszünet ellenére – változatlanul hadiállapot van érvényben.

Az állítólagosan Grúziába behatoló, száznál is több járműből, köztük harckocsikból álló oszlopról Lado Gurgenidze azt mondta, nem tudják hova tart, de szerintük elképzelhető, hogy a lakosságot akarják megrémíteni – vélekedett.

Miheil Szaakasvili elnök szerint az oszlop már félúton volt az ország második legnagyobb városa, Kutaiszi felé, amikor a tudósítókat tájékoztatták.

Címkékharckocsi