Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fókuszban a drónképesség

Szöveg: MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. június 20. 8:32

„Periklész 2023” elnevezéssel tartott szakmai bemutatót az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Innovációs és Képességfejlesztési Főosztály, a Honvédelmi Sportszövetség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Drón Koalíció, valamint a Rotors and Cams képviselői részére a drónképesség rendszeréről, gyakorlati megvalósításáról, tájékoztató és toborzó jelleggel.

dr1

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökség – mint a honvédség pilótanélküli légijármű rendszerekkel kapcsolatos szakmai felügyeletet ellátó szervezetének – elgondolása alapján, az ezred bemutatta a honvédség pilótanélküli felderítő képességét, beleértve az üzemeltető állomány képzésének rendszerét, illetve a képzéssel, valamint üzemeltetéssel kapcsolatos gyakorlati, alkalmazói tapasztalatokat.

A Honvédelmi Sportszövetség kapacitását kihasználva lehetőség nyílhat a dróntechnológia és a légifelderítés iránt érdeklődő fiatalok olyan csoportjainak kialakítására, akik alapját képezhetik a pilótanélküli légijárművet alkalmazó, később kialakítandó alegységek állományának.