Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dobogó legfelső fokán, itthon és külföldön is!

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. június 20. 7:21

Isztambulban, a szlovéniai Podcetrtekben és Baján is a dobogó legfelső fokára állhattak fel a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái az elmúlt napokban.

Remekeltek a judós katonasportolók a szlovéniai Podcetrtekben megrendezett Európa-kupán. Varga Brigitta tizedes a hölgyek 63 kilogrammos súlycsoportjában, míg Tóth Benedek tizedes a férfi 81 kilogrammban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Szlovénia_2_v
Szlovénia

* * *

Erdős Rita tizedes megvédte junior Európa-bajnoki címét: szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett egyéniben és csapatban az Isztambulban megrendezett junior öttusa Európa-bajnokságon.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvédenem a junior Európa-bajnoki címemet. Ezt a bajnokságot nekünk már az új OCR számmal rendezték meg a lovaglás helyett. Sajnos, egy térdsérülés miatt nem tudtam sok versenytapasztalatot szerezni ebben a számban, így kicsit tartottam tőle, hogyan fog sikerülni. Szerencsére az edzéseken sok versenyszituációt gyakoroltunk az edzőmmel, így ebben a számban is az élmezőnyhöz tartoztam. A többi számban is összeszedett tudtam végig maradni, és ki tudtam zárni a körülöttem történteket. Úgy gondolom, ehhez a fegyelemhez sokban hozzájárult a márciusban elvégzett alapkiképzés is” – értékelt Erdős Rita tizedes.

Isztambul

* * *

Faldum Gábor szakaszvezető győzött a Baján megrendezett XVIII. Mogyi Triatlon Sprint Országos Bajnokságon.

„Küzdelmes verseny volt a bajai sprint országos bajnokság. Egy jó úszást követően, a kerékpáron most nem sikerült felzárkózzak az élen állókhoz, így a futást egy kisebb hátránnyal tudtam megkezdeni. Az öt kilométeres távon jól tudtam tartani a saját iramom, így az utolsó körre átvettem a vezetést. Örülök a teljesítményemnek, bíztató a formám a soron következő Montreali VB futam előtt” – árulta el az olimpikon katonasportoló.

Baja