Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos a déli határszakasz védelme

Szöveg: MH AIAK |  2021. május 12. 17:20

Szárazföldi és légierő csapatok katonái egyaránt részt vesznek a déli határszakasz védelmében. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléket (MH AIAK) hat éve, 2015-ben hozták létre, Hódmezővásárhely központtal.

Déli_határszakasz (6)

A járőrözési feladatba bevont katonákat a parancsnokság és a törzs irányítja, koordinálja és felügyeli a nap 24 órájában, 12 órás szolgálatban minden nap. A mintegy 30 fős törzset jelenleg tizennégy alakulat biztosítja, és többek között személyügyes, híradó és informatikus, felderítő, egészségügyi, logisztikai és hadműveleti tisztekből és altisztekből áll. A csapat egységességét és szakmai rátermettségét jól mutatja, hogy a napi feladatokat maradéktalanul és hiánytalanul végzi, összhangban az elöljáró által szabott iránymutatásokkal.

Fontos parancsnoki feladat a határon szolgálatot teljesítő katonák monitorozása, ellenőrzése és a tapasztalatok feldolgozása. Folyamatos és állandó nyomás nehezedik a déli határszakaszra, ahol a belügyi szervekkel szorosan együttműködve és összhangban a katonák tettre készek és felkészültek a határvédelmi feladatokra. A helybéliek számára a katonák jelenléte biztonságnövelő, ebből is adódik, hogy a környéken élőknek nagyon pozitív a megítélése a katonákról.