Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH AIAK

Hagymási tőrm. - nyito

Világbajnok a határon

2022. augusztus 18. 9:15

Hagymási Réka törzsőrmester, világ- és Európa-bajnok kajakozó 2018 tavaszán vált az akkor frissen megalakult MH Sportszázad tagjává. A Budapesti Honvéd Sportegyesület tagjaként nem volt kérdés, hogy amint lehetősége adódik, magára ölti az egyenruhát. A törzsőrmesterrel a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán találkoztam.

20220815-aiak segitsegnyujtas (2)

Jókor voltak jó helyen a felcserek

2022. augusztus 16. 10:20

Közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Egészségügyi Ellátó Pontján szolgálatot teljesítő katonák.

20220527_142424

A biztonságunkért dolgoznak

2022. május 28. 12:47

A magyar-német partnerségi találkozó egyik kiemelt programjaként a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) delegáció tagjai és a német partnerszervezet delegációjának tagjai látogatást tettek az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) felelősségi területén.

AIAK_kapott (2)

Határmenti ellenőrzés

2022. május 27. 16:56

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsokság (MH TTP) parancsnoka és Hazafi Károly főtörzszászlós, az MH TTP vezénylőzászlósa május 26-án, csütörtökön.

MH AIAK_déli_határszakasz (1)

Folyamatos a déli határszakasz védelme

2021. november 22. 15:41

Szárazföldi és légierő csapatok katonái egyaránt részt vesznek a déli határszakasz védelmében. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléket (MH AIAK) hat éve hozták létre akkor Hódmezővásárhely, jelenleg Bácsalmás központtal.

MH AIAK (nyitó)

Elöljárói látogatás a déli határszakaszon

2021. november 19. 10:36

Továbbra is éberséget kíván a déli határszakasz védelme. A Magyar Honvédség számára pedig a járványhelyzet alatt nélkülözhetetlen a saját erőinek és kritikus képességeinek megóvása. Felelős vezetőként mindemellett különösen fontos az állomány állapotának és felkészültégének folyamatos monitorozása. Ebből a célból látogatott Bácsalmásra és Hercegszántóra az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka és vezénylőzászlósa.

AIAK_kapott (3)

A határvédelmi feladatok ellátása során is kiemelt fontosságú az egészségügyi szabályok betartása

2021. október 20. 8:34

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnokságában és a törzsében orvos, közegészségügyi-járványügyi szakember és egészségügyi összekötő is szolgál, akik napi szinten felelnek a katonák egészségügyi állapotának megőrzéséért, valamint a koronavírus-járvány okozta fertőzések elkerüléséért, illetve egy esetleges járvány kitörésének megakadályozásáért.

mh aiak - mehcsipes jarorok

Allergiás rohamon segítettek a déli határ járőrei

2021. július 27. 8:12

A déli határon szolgálatot teljesítő katonák vittek orvoshoz egy nőt, aki méhcsípések miatt allergiás rohamot kapott.

baleset (2)

Egészségügyi katonák segítettek

2021. június 23. 12:58

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben készenléti szolgálatot teljesítő egészségügyi katonák is segítettek egy Bács-Kiskun megyei baleset helyszínén.

tep1

Felújították a tábori ellátó pontot Bácsbokodon

2021. június 1. 14:21

Az erősödő migrációs nyomás hatására a határvédelmi feladatokban megnövelt létszámmal résztvevő katonák étkeztetési feltételeit javították Bácsbokodon.