Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH AIAK

MH AIAK_déli_határszakasz (1)

Folyamatos a déli határszakasz védelme

2021. november 22. 15:41

Szárazföldi és légierő csapatok katonái egyaránt részt vesznek a déli határszakasz védelmében. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléket (MH AIAK) hat éve hozták létre akkor Hódmezővásárhely, jelenleg Bácsalmás központtal.

MH AIAK (nyitó)

Elöljárói látogatás a déli határszakaszon

2021. november 19. 10:36

Továbbra is éberséget kíván a déli határszakasz védelme. A Magyar Honvédség számára pedig a járványhelyzet alatt nélkülözhetetlen a saját erőinek és kritikus képességeinek megóvása. Felelős vezetőként mindemellett különösen fontos az állomány állapotának és felkészültégének folyamatos monitorozása. Ebből a célból látogatott Bácsalmásra és Hercegszántóra az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka és vezénylőzászlósa.

AIAK_kapott (3)

A határvédelmi feladatok ellátása során is kiemelt fontosságú az egészségügyi szabályok betartása

2021. október 20. 8:34

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnokságában és a törzsében orvos, közegészségügyi-járványügyi szakember és egészségügyi összekötő is szolgál, akik napi szinten felelnek a katonák egészségügyi állapotának megőrzéséért, valamint a koronavírus-járvány okozta fertőzések elkerüléséért, illetve egy esetleges járvány kitörésének megakadályozásáért.

mh aiak - mehcsipes jarorok

Allergiás rohamon segítettek a déli határ járőrei

2021. július 27. 8:12

A déli határon szolgálatot teljesítő katonák vittek orvoshoz egy nőt, aki méhcsípések miatt allergiás rohamot kapott.

baleset (2)

Egészségügyi katonák segítettek

2021. június 23. 12:58

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben készenléti szolgálatot teljesítő egészségügyi katonák is segítettek egy Bács-Kiskun megyei baleset helyszínén.

tep1

Felújították a tábori ellátó pontot Bácsbokodon

2021. június 1. 14:21

Az erősödő migrációs nyomás hatására a határvédelmi feladatokban megnövelt létszámmal résztvevő katonák étkeztetési feltételeit javították Bácsbokodon.

AIAK heli-3

Légi járőrözés a déli határszakaszon

2021. május 19. 9:47

Szárazföldi és vízi járőrözés mellett légi felderítés is segíti a déli határszakasz védelmét az illegális bevándorlás csökkentése érdekében.

Déli_határszakasz (6)

Folyamatos a déli határszakasz védelme

2021. május 12. 17:20

Szárazföldi és légierő csapatok katonái egyaránt részt vesznek a déli határszakasz védelmében. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléket (MH AIAK) hat éve, 2015-ben hozták létre, Hódmezővásárhely központtal.

Sticz_vörgy_határ (10)

„Hazámat szolgálom!”

2021. április 3. 21:23

A húsvéti hosszú hétvége alkalmából, a Magyar Honvédség katonai vezetését képviselve tett látogatást dr. Sticz László vezérőrnagy április 3-án, szombaton a déli határszakaszon.

Eü_csoport

Ismét közúti balesetnél segítettek a katonák

2020. október 29. 15:51

Közúti balesetnél segítettek az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgálatot teljesítő katonák október 29-én, csütörtökön, Madarason.