Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Határmenti ellenőrzés

Szöveg: MH AIAK | Fotó: a kötelék felvételei |  2022. május 27. 16:56

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsokság (MH TTP) parancsnoka és Hazafi Károly főtörzszászlós, az MH TTP vezénylőzászlósa május 26-án, csütörtökön.

AIAK_kapott (5)

Vantal Zsolt ezredes, az MH AIAK parancsnoka és Miklós Bence főtörzszászlós, az MH AIAK vezénylőzászlósa kísérte végig határmenti ellenőrző útján a delegáció tagjait Hercegszántón, Bácsalmáson és Kelebián. A manőverszázadok mellett Baráth vezérőrnagy meglátogatta az MH AIAK törzset is. Tájékozódott az aktuális helyzetről, feladatokról, valamint információkat kapott a szolgálatot teljesítő katonák ellátási, elhelyezési körülményeiről is.

AIAK_kapott (1)

A jelentések után minden helyszínen szakított időt arra is, hogy beszélgessen az állomány tagjaival. Ezt azért is tartotta fontosnak, mert jelenleg nagyrészben önkéntes tartalékos katonák végzik a határmenti szolgálatot, akik az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred hatáskörébe tartoznak. Közülük sokaknak ez az első szolgálata, az ő tapasztalatuk építő jellegű lehet a továbbiakban.

Baráth vezérőrnagy megköszönte a bázison feladatot teljesítő állomány munkáját, a jövőre nézve további eredményes munkát kívánt, elvárva az eddigiekhez hasonló precizitást és kitartást.