Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi katonák segítettek

Szöveg: MH AIAK | Fotó: MH AIAK 5. sz. Egészségügyi Csoport (Baja) |  2021. június 23. 12:58

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben készenléti szolgálatot teljesítő egészségügyi katonák is segítettek egy Bács-Kiskun megyei baleset helyszínén.

baleset (1)

Június 21-én, a kora délutáni órákban, az 55-ös számú úton - Mélykút és Öregmajor között - egy osztrák rendszámú gépjármű, eddig ismeretlen okokból áttért a szemközti sávba, és ott egy kukoricaszállító kisteherautóval ütközött. A balesetben a két gépjárművezető mellett a kisteherautóban utazó tíz éves kisfiú is megsérült.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai mentőhelikopterrel és mentőgépjárművel is jelen voltak már a helyszínen, amikor a katonai mentő megérkezett. Gonda Ildikó törzsőrmester, felcser és Balogh Zsolt szakaszvezető, gépjárművezető - az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái - a helyszínen jelen levő mentőorvosok szakmai koordinálása mellett részt vett a legsúlyosabban sérült személy, az osztrák rendszámú gépjárművezető állapotának stabilizálásában és a szállításához történő előkészítésben, majd a mentőhelikopter a szegedi kórházba szállította. A kisteherautó sofőrjét fejsérüléssel, kisfiát pedig hasi fájdalmakkal szállították a kiskunhalasi kórházba.

baleset (2)