Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A biztonságunkért dolgoznak

Szöveg: MH AIAK | Fotó: a kötelék felvételei |  2022. május 28. 12:47

A magyar-német partnerségi találkozó egyik kiemelt programjaként a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) delegáció tagjai és a német partnerszervezet delegációjának tagjai látogatást tettek az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) felelősségi területén.

20220527_142424

A látogatás célja az volt, hogy betekintést kapjanak a határon szolgálatot teljesítő katonák mindennapjaiba és tájékozódhassanak a határmenti szolgálat működési rendszeréről, feladatairól.

A küldöttséget Vantal Zsolt ezredes, az MH AIAK parancsnoka és Miklós Bence főtörzszászlós, az MH AIAK vezénylőzászlósa fogadta. A résztvevők először egy előadást hallgattak meg, amit Gubisi Róbert alezredes, az Magyar Honvédség Parancsnoksága Hadműveleti Csoportfőnökség kiemelt főtisztje tartott a határőrizeti tevékenységekről, majd az MH AIAK parancsnoka és vezénylőzászlósa kíséretében leutaztak a kerítéshez és megtekintették a műszaki határzárat.

20220527_142447

Körútjuk végén a delegáció vezetője Széles Ernő nyugállományú dandártábornok elmondta: büszkék lehetünk az alakulatok katonáira, akik már évek óta ellenállnak a déli határra nehezedő migrációs nyomásnak, professzionálisan látják el katonai szolgálatukat és a biztonságunkért dolgoznak. Beszéde után megajándékozták vendéglátóikat a megalakulásuk 20. évfordulójára gyártott plakettel és könyvvel, a német delegáció pedig egy pajzsot nyújtott át köszönetképpen az MH AIAK parancsnokának.