Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a Drónia Roadshow

Szöveg: MH KIBP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2023. október 5. 14:12

A Mátészalkai SZC Gépészeti Technikum és Kollégium adott otthont a Drónia Roadshow-nak szeptemberben. Az eseményt idén már második alkalommal rendezte meg a GTTSZ Drón Tagozata, a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnokság és a Drónpilóták Országos Egyesületének támogatásával.

IMGP2561

Dr. Nyikes Zoltán őrnagy, az MH Kiberműveleti Parancsnokság főtisztje a „kiber önvédelemről”, Tigyi István Zsolt, GTTSZ kiberműveleti specialista a kiberbiztonság tudatosításról, míg Örmény Georgina Viktória, a GTTSZ Drón Tagozatának elnöke a drónok felhasználási területeiről tartott előadást mintegy 260 diáknak és oktatóiknak.

Dr. Nyikes Zoltán őrnagy a kibertér és az internet használatának a veszélyeire és azokkal szembeni önvédelemre hívta fel a figyelmet előadásában; kitérve a csaló e-mailekre és weboldalakra, azok felismerhetőségére, a jelszavak biztonságos alkalmazásának lehetőségeire, továbbá a zsaroló vírus támadásokkal szembeni védekezésre.

IMGP2556

Az előadások után Kertész József őrnagy és a nyíregyházi Magyar Honvédség 5. Hadkiegészítő és Toborzóiroda katonái tájékoztató kiadványokkal, reprezentációs anyagokkal, és lézerlövészettel várták az iskola növendékeit, akik – egy újonnan beszerzett – VR szimulátor segítségével izgalmas küldetésekben is részt vehettek. Nem csak ezeken a helyszíneken volt sorban állás, ugyanis a diákok megnézhették a CZ BREN-2 gépkarabélyt és a SCORPION Evo3 géppisztolyt, és felpróbálhattak egy katonai sisakot is. Itt már előkerültek a telefonok is, hogy a diákok megörökítsék egymást a Magyar Honvédség high-tech eszközeivel.

A toborzók a honvédelmi táboroktól a kadétprogramon át, a tartalékos, szerződéses, hivatásos szolgálatvállalásig, minden lehetőséget felvázoltak az érdeklődő fiatalok számára.

IMGP2672

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonái a TELEMAX önjáró felderítő tűzszerész robottal tartottak speciális bemutatót az érdeklődő fiatalok számára.

A program fővédnöke Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, űrhajós, valamint a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ.

Címkékkibertér