Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódnak az összecsapások Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. június 22. 16:03

A szíriai biztonsági erők legalább hét ellenzéki tüntetőt öltek meg június 21-én kedden – jelentették a megmozdulásokat nyomon követő helyi aktivisták. A kormányellenes tüntetések dokumentálására létrehozott Helyi Koordinációs Bizottságok nevű csoport szerint az ország középső részén lévő Homszban egy 13 éves fiú is van az áldozatok között.

A város főterén az ellenzéki, s a Bassár el-Aszad elnököt támogató tüntetők összecsaptak, majd a kivezényelt katonák tüzet nyitottak, s három ellenzékit megöltek. Ugyancsak három kormányellenes tüntető esett el az ország keleti részén lévő Deir-ez-Zór városban.

Az elnök hívei is tízezer számra vonultak az utcákra Szíria városaiban. “A nép Bassár el-Aszadot akarja!" – kiabálták az államfőt támogatók és a szíriai zászló színeinek megfelelően piros, fehér és fekete léggömböket eregettek.

Egy szemtanú szerint Homszba mintegy tízezer Aszad-párti tüntető érkezett kedden. Senki se tudja, honnan jöttek, idegenek voltak. A legnagyobb megmozdulások Damaszkuszban voltak, de a szíriai állami televízió nagy demonstrációkról számolt be az északi Aleppóból és Latakiából, az északkelet-szíriai Haszakából és a déli Deraából is.